(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Telecí plněná rolka či plněné kuřecí řízečky
Potřebné ingredience
300g telecího masa z kýty, 100g mletého libového vepřového masa(kupuji kýtu a namelu si ji v robotu), 1 bílek, 1 malá cibulka, 1lžička sekané natě koriandru (může být i sušený, ale pak méně), 1 lžička sekané petrželky, 30g strouhanky, 20g olivového oleje, sůl
Postup přípravy
Telecí maso šikovně nařízneme a rozklepeme na plát. Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, bylinkami, osolíme, přidáme bílek a vše dobře prohněteme (touto směsí můžeme plnit i kuřecí řízečky). Směs rozetřeme na plát telecího masa, svineme a sbalíme bavlněnou kuchyňskou nití. Ze všech stran opečeme na rozehřátém oleji. Vložíme i se šťávou do pekáčku či remosky, podlijeme horkou vodou a pečeme pod poklicí do měkka. Pak odstraníme nit a nakrájíme. Podáváme s mrkví a hráškem Bonduelle, slitými z nálevu a prohřátými na másle (1lžička). Další přílohou může být rýže, těstoviny či brambory, jak kdo má rád.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé